Wednesday 3 October 2012

Sistem Electronic de Achiziţii Publice

Începând cu 1 octombrie, în Republica Moldova, va funcţiona sistemul electronic de achiziţii publice. 34 de ministere şi agenţii subordonate Guvernului, precum şi şase spitale, finanţate din bugetul de stat, vor fi obligate să posteze pe suport electronic anunţurile privind achiziţiile de produse, lucrări şi servicii.

În acest context, pe parcursul luni septembrie, concomitent cu activităţile de testare a sistemului, în cadrul unui proiect Twinning au avut loc instruiri avansate cu participarea specialiştilor din România, notează Info-Prim Neo.
Expertul Gabriel Dumitru a specificat că acum zece ani, când România a început implementarea sistemului electronic de achiziţii, condiţiile au fost mai puţin favorabile, tehnologiile informaţionale nu erau atât de avansate. Un plus pentru R. Moldova este şi faptul că cei mai mulţi agenţi economici, potenţiali participanţi la licitaţii, au cunoştinţele necesare şi utilizează pe larg calculatorul.
Roxana Popescu, expert din România, a menţionat că implementarea sistemului electronic de achiziţii publice va permite monitorizarea modului în care sunt cheltuiţi banii publici.
Text adaptat şi preluat de pe pagina http://itmoldova.com

No comments:

Post a Comment